lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mainosmiehet ovat erikseen

Viitisen vuotta sitten remontoin keittiön ja ajattelin, että panostan laatuun. Ostin mainosten ja kodinkoneiden hinnan mukaan kaiken laadukkaimmat koneet. Nytkin radiossa on kuulunut kyseisen firman mainos, jossa korostetaan heidän tuotteiden laatua ja kestävyyttä verrattuna muihin kilpailijoihin.

Minulla on aivan eri käsitys ja kokemus näiden koneiden laadusta. Näitä on korjattu jatkuvasti. Kahvat ovat irtoilleet ja jopa katkenneet. Astianpesukonetta on korjattu korjaajan toimesta jo kahdesti ja taas hajosi lasikorin mekanismi. Näyttötaulusta ei näy enää mitään. Jääviileäkaapin vihanneskorin laatikon mekanismista katkesi jokin muoviosa ja laatikko roikkuu, toimien vain kannattelemalla.

Outoa, että iletään mainostaa kaikesta huolimatta julkisesti tuotteita laadulla ja kestävyydellä.

Ennen sanottiin, että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Nyt tämä ei enää oikein päde, kun kalliit tuotteet on tehty yhtä heppoisesti. Suunnittelu ja muotoilu saattaa olla vähän kalliimpien asiantuntijoiden käsialaa, mutta osat ja kokoaminen tapahtuu samoissa tehtaissa mahdollisimman edullisella työvoimalla.

Vaatteiden osalta tilanne on sama. Ostin nimekkään ja kalliin puuvillatakin, koska saman merkkiset olivat kestäneet aiemmin hyvin. Nyt saumat alkoivat aueta jo muutaman viikon käytön jälkeen. Kannattaa säilyttää kuitit tarkasti, sillä takuuajan puitteissa joutuu melko todennäköisesti myymälään palaamaan.

Ostin tästä laatua mainostavasta vaateliikkeestä nahkavyön, joka katkesi muutaman viikon käytön jälkeen. Sain toki uuden samanlaisen, mutta sekin murtui aivan yhtä nopeasti. Sitten ostin vielä kalliimman, se on onneksi kestänyt.

Ostin 245€ maksavan rannekellon kelloliikkeestä. Ei mennyt kuin kuukausi, niin meinasin myöhästyä töistä, sillä kello oli pikkuhiljaa alkanut jätättää. Viisitoista minuuttia kahdessa kuukaudessa. Palautin kellon takuuaikaan liikkeeseen takaisin ja he lähettivät sen maahantuojalle tutkittavaksi. Kello palasi muutaman viikon päästä ja minulle kerrottiin, että siihen on vaihdettu koneisto. No tämä uusikin koneisto jätätti aivan samalla tavalla, kuin se edellinenkin. Se kello hävisi minulta jokin aika sitten, joten se on nyt muiden harmina.

Käytetyn auton osto onkin sitten jo hankalampaa. Aikoinaan ostimme kolme vuotta vanhan auton, josta oli mennyt takuuaika umpeen. Korjausvalo syttyi heti kohta ja vaadimme, että auto korjataan takuuseen. Näin ei käynyt, vaan osia alettiin vaihdella yksi kerrallaan, koko kesä sitä mittaritauluun syttynyttä valoa sammutettiin osia vaihdellen. Korjaustyö maksoi tuhansia euroja minulle.  Ei tuo vianetsintä ehken ollut sen salamamerkin jälleenmyyjän vahvinta osaamisaluetta.


Tämä valokuva on aika kuvaava, nämä molemmat ruusut olen saanut samana päivänä. Laatuero kestävyydessä on "silmiinpistävä".

Tämä oikeanpuoleinen on ostettu julkisin varoin ja vasemmanpuoleinen yksityisellä rahoituksella, mitähän tästä pitäisi ajatella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti