torstai 18. helmikuuta 2016

Oikeudenmukaista kohtelua

Olen joskus miettinyt sitä, miten palkan maksun perusteet on määritelty. Toki nykyisellä systeemillä on pitkät perinteet, mutta onkohan se tätä päivää ja onko se koskaan ollut jollain lailla perusteltavissa?

Vasen siipi on ollut valtaosin sitä mieltä, että samaa työtä tekevillä on oltava sama palkka. Eihän siinä ole mitään järkeä. Toinen työntekijä tekee hyvällä moraalilla töitä ja miettien miten voisin tehdä työn vielä tehokkaammin, kun taas toinen on tekevinään vähän sinne päin, vilkuillen aika ajoin kelloa, saattaen ottaa vielä jatkuvasti "saikkuakin", kun ei oikein huvita.

Oletteko oikeasti sitä mieltä, että näille kuvaamilleni työntekijöille pitäisi maksaa sama palkka vain sillä perusteella, että molemmat on satuttu palkkaamaan samaan työpaikkaan ja tehtävään?

Jotenkin tuntuisi, että jokaiselle pitäisi maksaa osaamisen ja tuottavuuden mukaan. Se olisi mielestäni tasapuolista.

Toinen epäkohta, mitä pidetään itsestään selvyytenä on se, että ylitöistä pitäisi maksaa korkeampaa veroa. Silti ollaan niin huolissaan, kun kansalaiset eivät tee töitä riittävän pitkää päivää. Kyllä järkevintä olisi, että ylitöistä on ihan sama veroprosentti, kuin päätyöstäkin. Ne jotka oikeasti kykenevät töihin ja joiden työpanos käy kaupaksi otettaisiin täysivaltaisesti yhteiskunnan käyttöön. Se on höpö, höpö puhetta, että se on joltain pois. Tuottamatonta työntekijää ei kannata kenenkään palkata, se on fakta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti