perjantai 1. huhtikuuta 2016

Aprillia!

Aprillipäivä on hauska perinne. Silloin kaikki median edustajat koittavat erottua, mitä hauskimmilla vedätyksillä. Pohjois-Karjalassa vaikuttava sanomalehti Karjalainen on ansioitunut siinä, että se on saanut ihmiset liikkeelle. Muistan, kun pieniä rahoja sai vaihtaa torilla suurempaan ja asuntomessutalo vajosi jokeen.

Jos olisin toimittaja, niin mitä minä kirjottaisin aprillipilaksi?

Suomi ja Venäjä päätti päivittää ja allekirjoittaa uuden YYA- sopimuksen. Venäjän presidentti on painottanut tekstissään ystävyyden vahvistamista ja vaatinut käytännön toimintaa ohjaavan artiklan kohtaan mainintaa "Suomalaisten ja Venäläisten ihmisten toistensa kohdatessa tulee aina halata ja pussata molemmille poskille". Niinistö ei ole ilman myönnytyksiä hyväksynyt tätä lauseketta, vedoten kristillisiin arvoihin miesten kohtaamiseen viitaten. Putin vaatii tiukasta neuvotteluasetelmasta huolimatta, että jos päädytään siihen, että Venäjän- ja Suomalaisten ihmisten kohdatessa ei  tarvitse pussata molemmille poskille, niin alusmaiden asukkaiden tulee ainakin kääntää toinenkin poski isommalleen. Ne joilla on tapa ja tarve ajella lentokoneilla toisen ilmatilassa, pitää se naapurimaan hyväksyä, mutta jos Venäjän puolelle joku lennähtää, niin täytyy hyväksyä se, että ilmalaivaan tulee reikiä siinä määrin, että sen ilmassa pysyvyys saattaa heikentyä. Jos tätä törkeän rajaloukkauksen estämiseen liittyvää itsenäisen maan puolustuksen normaalia sotilaallista toimintaa  julkisesti paheksutaan ystävän omissa tiedotusvälineissä, niin Suomen tulee ymmärtää, että maitotuotteiden vienti Venäjälle loppuu.

No tuo nyt oli täyttä lekendaa ja kaikki sen olisi lehdestä lukiessaan hoksanneet, sehän näiden aprillipilojen tarkoitus onkin.

Lemmikeistä voisi kirjoittaa...

Hallitus on huolestunut kantakaupunkilaisten elämänlaadun heikentymisestä. Hallitus on toki tehnyt kaikkensa, että maalaiset saadaan pakattua kerrostaloihin mahdollisimman tiiviisti, mutta nämä entiset tonkkakuhilaat ovat tuoneet myös lemmikit mukanaan. Tähän ei puoluejohtajat olleet varautuneet, sillä he eivät ole maalla viime vuosina käyneet. Nyt onkin ministeriössä mietitty, että pitäisikö ministerit määrätä maalaiselämäjaksolle, jolloin he muutaman päivän ajan joutuisivat selviytymään kehäkolmosen ulkopuolella. Hallitus onkin tehnyt lakiesityksen, missä kielletään kaikki kakkivat lemmikit kaupunkialueilta. Jos laki menee eduskunnassa läpi, niin tulevaisuudessa ei tarvitse pelätä astuvansa mustassa pikkukengässä koiran tai kissan kakkaan. Kyllä sitä jos on kaksisataatuhatta lainaa saanut, niin ei siinä enää viitsi kissojen takia talonsa terasseja pestä, loppuu se ikävä kollikissan kusen haju ulkoportaille astuessa. 

Mitä vanhusten hoidosta voisi kirjoittaa?

Suomen hallitus on päättänyt, että ikääntyvien ihmisten elämää helpotetaan ja heidän elämäntyötä arvostetaan. Ne jotka ovat olleet sodassa (esim. 1926 syntyneet), mutta heille ei myönnetty mitään valtion avustusta saavat ilmaisen kuntoutuksen ja heidän elinolosuhteita korjataan valtion varoin. Jos nämä isänmaata koko elämällään puolustaneet ihmiset hoitavat vielä omaa aviopuolisoaan kotonaan, niin heidän avuksi lähetetään verovaroin kodinhoitaja silloin, kun on tarvetta. Kun nämä sodan aikana toimineet joutuvat laitoshoitoon, niin heitä ei hyväksikäytetä hoitolaitosten omistajien rikastumistarkoituksessa. Sosiaalihuolto valjastetaan ainoastaan niiden elämän takaamiseksi, jotka eivät oikeasti kykene itsestään huolehtimaan ja normaalit työhön kykenevät ohjataan hankkimaan leipänsä työhön liittyvistä askareista. Politiikot hoitavat nöyrästi asioita tavallisen ihmisen parhaaksi, korostamatta rahan valtaa ja isojen automaatioon perustuvien yritysten etuja.

EI TOSISSAAN, APRILLII!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti