perjantai 30. syyskuuta 2016

Ei ole helppoa olla Orpo

On sitä tälläkin viikolla taas ollut mediassa monenlaista uutista ja tietoa. Jos on orpo, niin luulisi silloin ymmärtävän lähimmäisen hädän. Ei siinä kavereiden lobbaaminen terveysalan hyväpalkkaisiin asemiin kiinnostaisi, vaan enemmänkin läheisten auttaminen. Tämä nyt ei liity mitenkään tähän, mutta tuli tuosta Orvosta mieleen kokoomus ja sitä kautta se mielikuva, että tämä puolue nyt olisi jotenkin ollut lobbaamassa ydinvoimaa Suomeen. Sitä vaan miettii, että onko suomalaisen työntekijän verorahat olleet suuntautumassa oikeaan paikkaan, kun on tuota arevan ja suomalaisen valvontaviranomaisen Kissa-Rotta leikkiä seurannut.

Ei tarvitse olla omakohtaista kokemusta kuin yhdestä ranskalaisesta autosta, kun saa jo jonkinlaisen kuvan patonkia kainalossa kantavien eurooppalaisten sähköalan ammattilaisten osaamisesta.

Nämä sitten vielä palkataan tekemään ydinvoimalaitosta. Ei sillä että epäilisin. Tuli vaan sellainen tunne, että tämä projekti saattoi tulla meille kalliiksi. Pitäisikö tämä erittäin tyyriiksi tuleva ydinvoimapelleily jo lopettaa ja laittaa rahat hiukan uudempien energiainnovaatioiden kehittelyyn.

Vai on suomessa tehty ohjuskokeita. Onneksi ei Pohjois-Koreassa, sillä sitä paheksuttaisiin kovasti. Täällä se on aivan korrektia, onneksi meillä on osaamista ja yhtään ei lennähtänyt Venäjän puolelle. Tosin taisihan sieltä Venäjältäkin välillä lennähtää Suomen lappiin joku harhautunut ohjus ja ei siitäkään nyt suurta numeroa meillä tehty. Naapurin lentäjät nyt on aina aika ajoin lennähdellyt meidän lakkasoita kurkkimassa.

Saattaa Suomi tällä menolla tarvita kumppanuusmaita lähivuosina, jos näin salamyhkäisesti toimitaan. Jotenkin on tullut sellainen kuva, että yleensä ennen sotia on suomessakin alkanut sotilasjohto sooloilla entistä enemmän ja politiikot joutuneet samaa tahtia selittelemään ihmetellen tapahtuneita. Aikoinaan vanha kansa sanoi, että suutarin pitäisi pysyä lestissään.

Toivottavasti olen ymmärtänyt aivan väärin, mutta kymppiuutisia katsoessani  tulin siihen käsitykseen, että presidentti Niinistö oli harmissaan siitä, että Hollanti ei ollut pitänyt turpaansa kiinni. Suomi kun oli luvannut ehken Venäjälle ohjuksia saadessaan, että niitä ei ainakaan käytetä heidän sotarikosten selvittämiseen.

Toivoa sopii, että havaintoni ovat vääriä. Aika lämpimien asioiden ja maiden kotipesällä nyt sohitaan. Ei ihme, että Suomessakin lentotoiminnan kertausharjoituksia on alettu näyttävästi pitämään ja pohjoismaiden kanssa veljeilemään, sekä samalla melkein kaikkien vähänkin tuttujen maiden sotilaat parveilevat Suomessa. Olihan se erikoista, että amerikkalaistenkin sotilaslentäjäsaattueet tulla tupsahtivat vähän niin kuin salassa kenenkään tietämättä harjoittelemaan Suomeen.

Olisi ehken hyvä, jos maanpuolustuskorkeakoulun opseihin laitettaisiin uusi oppiaine "mitä opittavaa Suomella on sotahistoriasta".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti