tiistai 1. marraskuuta 2016

On tuloja ja menoja

Vanha kansa sanoisi: "ei ne isot tulot, vaan pienet menot". Tuohan on niin totta. Tänään puhuttiin kahvipöydässä, että meidän isät ja mekin sammutellaan valoja ja katsotaan, että hanat ei vuoda liian kauan ja suihkusta tulee vettä vain silloin, kun on tarvis. Jos itse ei tarvitse huolehtia tai maksaa, niin eipä se sitten niin paljon kiinnosta minkälaiset luvut on vesi- tai sähkölaskussa. Naurahdellaan vielä kaiken kukkuraksi, kuin vanha kansa eli niukasti ja säästi. Nyt tuntuu, että uusi sukupolvi ei varmaan edes tiedä mitä säästäminen tarkoittaa. Yhteiskunta on tähän asti syytänyt rahaa siihen malliin, ettei ole tarvinnut sen takia ruveta säästämään. Työtä tekevä väestö on kylläkin köyhyysrajalla, kun palkka pyritään vuosi vuodelta tarkemmin keräämään pois valtion ja kuntien toimesta.

Minäkin olen vältellyt kaupassa käyntiä. Olen vaan miettinyt, että miten pitkään mahtaa nuo viimeiset kyläkaupat sytytellä valoja ja kylmäaltaita käynnistellä, jos jokainen koittaa tulla yhtä vähällä toimeen. Kesällä kasvattelin kolme possua ja niitä olen paistellut ja leivinuunissa lämmittänyt ajankulukseni. Minun ostoksilla ei kauppias pääse verotaulukosta kirjoitettuihin lööppeihin tai kyläläisten kateuden kohteeksi, valitettavasti.

On se tämä Suomi sitten saatu todella huonoon jamaan ja pahinta, ettei oikein kukaan tiedä mitä pitäisi tehdä. Koko maailman tilanne on kallellaan. Ei pitäisi ajatella ehken koko asiaa, vaan koira ja kissa kainalossa nukkua päiväettonetta. Sitä vaan tilipäivänä koitetaan katsoa, missä järjestyksessä laskut näpytellään koneelle, että selviydytään seuraavaan tilipäivään ns. kuivin jaloin.

Monet nuoret ja lapset ovat saaneet elää kuin pellossa. Rahaa on yhteiskunnalla ollut ja uudet kirjat on aina koulusta saanut. Jotenkin ehken on koulutettu uusi sukupolvi siihen, että yhteiskunta hoitaa, maksaa ja se kuuluu meille. Jossakin vaiheessa, kun Nokia piti Suomea pystyssä ja Venäjän kanssa oli ystävälliset yhteistyökuviot, niin politiikot jakoivat kansalle verotuloilla monenlaista etua. Nyt kun niihin on totuttu, niin otappa ne pois.

Suomi on aivan kuralla rahallisesti ja jotenkin tuntuu, että aina kun on oikeistohallitus, niin aina on katastrofi vallalla. Voin olla ihan väärässä vetäen täysin oudot johtopäätökset ja myönnän sen jos niin on. Kekkonen taisi vaan olla aika viisas mies, kun vältteli joidenkin puolueiden hallitukseen pääsyä.

Ammatillinen koulujärjestelmä saatiin Suomessa huikean hienoon iskuun, jopa lukiota suositummaksi. Hakijoita riitti ja työelämä sai hyviä tekijöitä. Nyt sitten päätettiin ajaa koko järjestelmä alas kertaheitolla ja kaikki se hyvä, mitä saatiin aikaan heittää romukoppaan. Tämähän se on politiikkojen mukaan aina sitä kehittämistä. Joopa joo.

Nyt on Venäläisillä eri kuviot. Supo on huolissaan, kun Venäläiset tahot ovat ostaneet kiinteistöjä ja maata strategisesti tärkeistä paikoista Suomessa. No eipä tuota nyt kovin suuri tutkija ole tarvinnu olla, tuon havainnon tehdäkseen. Suomalaiset politiikot on vaan niin sinisilmäisten sinisilmäisiä ja antaneet tämän kaiken tapahtua. Hyvinkö Venäjältä olette tontteja ja kiinteistöjä ostelleet? Jos nyt mitään ymmärsin siitä virkamieslatinasta, mitä supo selitti, niin venäläiset olisivat ostaneet maapaikkoja Suomesta, mihin saisivat kalustoa ja sotilaita, jos joskus vaikka tarvitsis ystävällisen naapurin kamaralla lähteä liikkeelle. Politiikot eivät ole huolissaan, joten "elekee hättäillä". Manu viittas aikanaan kintaalla ja tähän on tultu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti