sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Kaikenlaista

On se hyvä, että perinteitä pidetään kunniassa, vaikka tuota ilomantsintietä ajellessa tulee välillä toisiin ajatuksiin.

Mistä tällainen pohdinta lähti liikkeelle?

No... ajelin tässä aamuna muutamana töihin ja se oli siinä ja siinä kieli keskellä suuta ajellessa, että pääsin ehjänä perille. Tietä ei oltu aurattu alkupäästä lainkaan ja ajelin tuonne Heinävaaraan asti ihan jäisillä urilla. Sitten kun pääsin ihmisten "ilimoille", niin tie tasoittui kummasti. Olen miettinyt mistä tämä perinne juontaa juurensa?

Aina siitä asti kuin muistan, niin Heinävaaran K-kaupan jälkeen tien kunto on huonontunut aivan totaalisesti Joensuusta Ilomantsiin päin ajettaessa. Noo ymmärrän tietysti, että politiikkojen tavat opettaa meitä maalaisia ovat monet. Lipposen ajoista asti on yritetty ohjata syrjäseudulla asuvat maalikyliin. Onhan se helepompaa hoitaa ihmisten asioita ja siun sote toimii  paremmin lähietäisyydeltä. Sinne vaan keskitetään kaikki sairaalan mäelle ja ihmiset sen ympärille. Tehdään korkeita taloja ja sinne kerrostalokennostoihin rakennetaan keittiönpöydän kokoisia yksiöitä. Siellä sitä asuu onnellinen ihminen.

Me vähäosaiset, jotka omin päätöksin ajelemme kauemmaksi, niin sinneppä ajelemme ihan omalla vastuulla. Harmi vaan virkamiesten kannalta, että pitää kolarin sattuessa muutaman tunnin sisällä yrittää saada ambulanssi paikalle. No paloautomiehet yleensä kerkiää sahailemaan ihmisiä irti autosta hiukan aiemmin. Ei näitä autoteitä olisi haluttu pinnoittaa yhteiskunnan varoin, mutta kun autot lentelivät päivittäin kallion seinämiin, niin pakkohan se oli. Traktorilla yksityiset koneyrittäjät vähäisellä kalustollaan koittavat pärskytellä kevyemmän lumen ajouralta penkoille asti.

Voe, voi. Tämmöstä tämä, että Ylen antaa? Joo, nyt ihmetellään ja kauhistellaan, kun valtion päättäjät ovat päässeet vaikuttamaan valtion verorahoilla toimivan televisiokanavan uutisointiin. Eikö nyt suurempi uutinen olisi, että eivät olisi päässeet vaikuttamaan? Sehän nyt enemmän ihme olisi. Se vaan tahtoo olla, että sen lauluja laulat, jonka leipää syöt.

Tässä se nähdään, että Sipilä ei ole koko elämäänsä parkinnut nahkaa politiikassa. Jos olisi, niin hän vähät välittäisi, mitä muut ajattelevat. Valehtilisi ja hymyilisi tyynenä ilman, että tulisi tuollaisia tunnekuohuista tulleita kommunikointi virheitä. Kansa unohtaa nopeasti, joten olisi vaan pitänyt Ylen antaa uutisoida, sammuttaa tietokone, sekä älypuhelin ja syödä kaviaaria juustojen kanssa omalla sohvalla huikkaillen välillä alkon ylähyllyltä nosteltua valkoviiniä ihan tyynenä.

Muutaman päivän päästä ihmetellä, mikä juttu? Eikö Suomessa ole vapaa tarjouskilpailu luvallista, mitä täällä tapahtuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti